Over ons

E-mailadres Afdrukken

 

Hallo,


Wij zijn Charlie & the Welfare, afkomstig uit Breda en omstreken. C&TW bestaat uit 4 gedreven muzikanten bijelkaar gebracht door zanger/gitarist Hans Vermeeren in 2005. Iedere muzikant heeft een andere muzikale achtergrond en geeft zijn invulling aan het door Hans geschreven repertoire.

Hier een korte bio van ieder afzonderlijk

 


GITAAR EN ZANG: Hans Vermeeren

Hans pikte op elfjarige leeftijd de akoestische gitaar in van zijn oudere broer en gaf deze nooit meer terug. In geboortedorp Galder luisterde destijds iedereen naar Hardrockmuziek en zijn eerste gitaarheld was Michael Schenker van UFO. Lange gitaarsolo's spelen, daar ging het allemaal om met als voorbeelden o.a. Jimi Hendrix, Eric Clapton, Stevie Ray Vaughan, BB King en Django Reinhardt. Vanaf z'n 17e speelt Hans in verschillende bandjes en jamsessies in de buurt. Hij begon met opnemen van eigen nummers rond z'n 20ste maar was uiteindelijk 35 jaar toen de huidige bezetting van C & tW bij elkaar kwam.

 

BAND BIO:

 

DRUMS: Roel Bisschop

Roel speelde al in vele formaties zoals Virgin, Kaz Lux, (Brainbox), Cyriel Havermans (focus), Tony the Queljoe, the band Piu Piu, The Fish Hospital .
Hij maakte een aantal CD's en werkte oa met de Amerikaanse  producer Robert Muzzo. Daarna maakte hij een overstap naar de Blues. Hij speelde een aantal jaren met Magic Frankie, en was support act in 1992 in de Europese tour van BB King. Door zijn ruime ervaring als Bluesdrummer is Roel zeer gewild als sessie muzikant en begeleider van buitenlandse artiesten onder wie Monti Admunson.

BAS: Laurens Verdurmen


Laurens keek de kunst van het gitaarspelen af van een vriend van zijn oudere broer.  Bassisten waren echter schaars in die tijd en Lau wisselde al snel van 6 snaren naar de 4 snarige bas. Squint was de eerste band waarmee hij regelmatig op het podium stond. Begin jaren 90 voegde hij zich bij de Real Stallions, een sixties coverband. Na 7 jaren spelen door heel Nederland en een CD registratie met eigen werk was het tijd voor Lau om verder te gaan kijken.

Na een ontmoeting met Hans twijfelde Laurens geen moment en sindsdien speelt hij bij Charlie & the Welfare.


ORGEL: Frans Vriens


Frans Vriens komt uit Bavel en is een rasbrabander. Hij houd van het goeie leven zeg maar. Frans is al jaren actief als muzikant en voelt zich compleet op z'n gemak achter zijn Hammond A100.
Nadat hij een aantal jaren klassiek gitaar had gestudeerd bracht zijn gitaarleraar hem op het pad van de Hammond.  Frans hield altijd al van het karakteristieke Hammond geluid zoals in Deep purple en Procol harum. Toen zijn leraar hem Jimmy Smith liet horen was hij helemaal om en ging defenitief over van gitaar naar orgel.

Na een aantal jaren met de locale band Counterfeit te hebben gespeeld maakte hij een switch naar andere delen van het land. Hij speelde in Utrecht met A27 en in den Haag met Bully Beef. Daarna speelde hij een paar jaar met bluesmuzikant singer song writer Barry McCabe. Met Barry speelde hij door heel Europa . Op het moment zit Frans ook in de soul band Foul Play.

 


 


Meest gelezen

Nieuw!

Poll

Waar heeft u ons gezien?